Zakupy on-line
Wszystkie produkty
Wszystkie produkty
  • Produkty spożywcze
  • Alkohol
  • Wędliny i sery
  • Venchi
  • Kuchnie świata
  • Napoje i Soki
  • Chemia i kosmetyki
  • Domowy garmaż
  • Dla dzieci
  • Cygara
  • Polecane na Chałupy
  • Wszystkie produkty
Do złożenia zamówienia brakuje 50,00 zł
BIO

Herbata Zielona Hojicha Bio 60g

Hojicha to wyjątek wsród japońskich herbat a jej smak w niczym nie przypomina smaku innych zielonych herbat. Hojicha pochodzi z liści zbieranych jesienią i jest prażona w wysokiej temperaturze przez co jej liście nabierają ciemno-brązowego koloru. Wtedy nabiera też ona swojego wyjątkowego dymnego aromatu i słodkawego smaku z karmelowo-orzechowymi nutami. W procesie prażenia hojicha traci też swoją zawartość kofeiny dzięki czemu można ją pić przed snem i mogą ją pić dzieci kobiety w ciąży Proces prażenia zielonej herbaty został wymyślony w latach 20tych w Kioto i od tego czasu hojicha nieustannie zyskuje na popularności sięgającej już teraz daleko poza granice Japonii.

32,85 PLN
Brak produktu
Ekspresowa dostawa

Trójmiasto i okolice

Bezpieczna płatność

Certyfikat SSL

Świeże produkty

Codziennie nowa dostawa

SKŁADNIKI
Zielona herbata hojicha 100%* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS

Picie hojichy pomaga regulować ilość cholesterolu oraz cukru w organizmie a tkaże wzmacnia układ odpornościowy.  Hojichę, podobnie jak genmaichę, podaje się często w Japonii do posiłków. Można ją parzyć kilkukrotnie choć z reguły 3 parzenia są optymalne.  Moya Hojicha pochodzi z niewielkich rodzinnych i ekologicznych upraw na południowej wyspie Kiushu.  Proces jej produkcji odbywa się w Uji w Prefekturze Kioto gdzie jest też certyfikowana i poddawana rygorystycznym testom na ewentualne zanieczyszczenia.

ZALECNE SPOŻYCIE I INNE UWAGI
Ilość herbaty: 2-3g na 250ml
Czas parzenia: 1-3 min.
Temperatura parzenia: 75-90 C

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Rekomendacje dla Ciebie
×
×
Ostatnio oglądane