Krem karmelowy z solonym masłem i solą z Guérande. W dużym, 400-gramowym słoiku, idealny do dzielenia się. Krem o aksamitnej konsystencji, wytwarzany ze świeżego mleka najwyższej jakości, pochodzącego od zaufanych rolników. Do jego przygotowania wykorzystywane są najlepsze składniki, takie jak jajka, solone masło karmelowe i świeże mleko od rolników z regionu baskijskiego. Ten sprawdzony przepis nadaje mu niepowtarzalny smak i wyjątkową jakość. Tworzony według tradycyjnych francuskich receptur.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Krem karmelowy z solonym masłem i solą z Guérande w większym formacie - to kremowy, aksamitny deser przygotowany z pasteryzowanego mleka krowiego pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw, spełniających wymagania najwyższego, trzeciego poziomu High Environmental Value.
Bastidarra to rzemieślnicza mleczarnia, funkcjonująca od 2011 roku i specjalizująca się w produkcji wyrobów mlecznych EKIA. Mleko wykorzystywane do produkcji pozyskiwane jest z 11 okolicznych gospodarstw, położonych w promieniu 20 km od zakładu w miejscowości Bastide Clairence.
Kraj pochodzenia: Francja
Składniki: pełne mleko 69,9% [pochodzenie: Francja] z gospodarstwa o wysokiej wartości ekologicznej, karmel maślany z solą Guérande 16,7% [pochodzenie: Francja] (syrop glukozowy, cukier, masło 11%, woda, śmietanka, sól Guérande 1,5%), żółtko jaja [pochodzenie: Francja], modyfikowana skrobia kukurydziana.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Energia: 646 kJ / 154 kcal
Tłuszcz: 7,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g
Węglowodany: 18 g
- w tym cukry: 14 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,3 g
Masa netto: 400 g
Warunki przechowywania: w +2 °C do +6 °C.
Zobacz:
Wszystkie nowości