Oliwki Chalkidiki nadziewane ręcznie ostrą papryczką Jalapeno. Ta odmiana oliwek rośnie i jest uprawiana w północnej Grecji, na Półwyspie Chalkidiki. Dzięki panującym tam warunkom klimatycznym oliwki są pełne, pikantnego i lekko gorzkiego smaku z nutą owocowego aromatu bez odrobiny oleistości. A dodatek ostrej papryczki dodatkowo zaostrza ich smak.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Skład:
Oliwki, papryka jalapeno (<12%), olej słonecznikowy, woda, sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy.
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość energetyczna 568 Kj/136 Kcal,
tłuszcz 14 g, w tym tłuszcze nasycone 1,4 g,
węglowodany 2,9 g, w tym cukry 0,5 g,
błonnik pokarmowy 4,3 g,
białko 2,9 g,
sól 2,7 g.
Pojemność: 200 g, pakowane próżniowo
Zobacz:
Wszystkie nowości