Rolada francuskiego koziego sera z płatkami róż w formie buchette — delikatnego wałeczka z pasteryzowanego mleka koziego. Ta wyjątkowa kozia buchette (roladka) zachwyca świeżym, typowo kozim smakiem i subtelnym aromatem. Całość pokryta jest płatkami róż, które nadają jej elegancki wygląd i delikatny kwiatowy akcent. Doskonała do urozmaicenia deski serów lub jako efektowny element bufetu.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
W samym sercu Francji, w regionie Centre-Val de Loire, serowarnia Jacquin od 1947 roku — już w czwartym pokoleniu — tworzy sery z mleka koziego inspirowane tradycją Berry. Mleko oznaczone certyfikatem AOP pochodzi z 58 gospodarstw w promieniu 60 km, a roczna produkcja sięga 2000 ton.
Kraj pochodzenia: Francja
Składniki: mleko kozie pasteryzowane, sól, płatki róż czerwonych 0,5%, podpuszczka, kultury bakterii mlekowych, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202). Alergeny: mleko.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1122 kJ / 270 kcal,
Tłuszcz 22 g (w tym kwasy nasycone 13,4 g),
Węglowodany 2,05 g,\ (w tym cukry 2,05 g),
Białko 16,1 g,
Sól 1,01 g.
Masa netto: 100 g
Warunki przechowywania: w temp. od +2°C do +8°C
Zobacz:
Wszystkie nowości