Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
Trójmiasto i okolice
Certyfikat SSL
Codziennie nowa dostawa
SKŁADNIKI
soczewica
czerwona* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje
wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz
- 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany
- 59 g, w tym cukry - 2,0 g
Białko
- 25 g
Sól
- 0,02 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.