Pét-nat to skrót od pétillant-naturel („naturalne musowanie”), określający wina powstałe tzw. metodą pradawną (méthode ancestrale). Brak wtórnej fermentacji – wino jest butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez dodawania drożdży czy cukru i bez usuwania osadu drożdżowego. Efektem jest musujące wino, lekko mętne i z osadem na dnie, często zamykane zwykłym kapslem. Zapach: Nuty winne przypominające moszcz winogronowy, doznania drożdżowe, nuty rustykalne, zapachy małych soczystych czerwonych owoców i zapachy kwiatowe. Smak: Bardzo pijalne, zabawne, bardzo świeże i żywe.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
szczep: Siangovese
region: Toskania
Kolor Delikatny róż z naturalnymi pozostałościami
Zapach: Nuty winne przypominające moszcz winogronowy, doznania drożdżowe, nuty rustykalne, zapachy małych soczystych czerwonych owoców i zapachy kwiatowe
Smak: Bardzo pijalne, zabawne, bardzo świeże i żywe
Zobacz:
Wszystkie nowości