Pét-nat to skrót od pétillant-naturel („naturalne musowanie”), określający wina powstałe tzw. metodą pradawną (méthode ancestrale). Brak wtórnej fermentacji –wino jest butelkowane jeszcze przed zakończeniem fermentacji pierwotnej, bez dodawania drożdży czy cukru i bez usuwania osadu drożdżowego. Efektem jest musujące wino, lekko mętne i z osadem na dnie, często zamykane zwykłym kapslem. Zapach: Nuty świeżych białych owoców, soczyste owoce cytrusowe, smaki moszczu i drożdży, nuty kwiatowe i rustykalne. Smak: Żywe, świeże i lekkie, o zabawnym i bezpośrednim smaku
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Szczep: Trebbiano
Region: Toskania
Kolor: Jasno słomkowożółty lekko niefiltrowany
Zapach: Nuty świeżych białych owoców, soczyste owoce cytrusowe, smaki moszczu i drożdży, nuty kwiatowe i rustykalne
Smak: Żywe, świeże i lekkie, o zabawnym i bezpośrednim smaku
Zobacz:
Wszystkie nowości