Yerba mate można parzyć na wiele sposobów. Najczęściej jednak mate przygotowuje się i pije w naczyniach drewnianych lub ceramicznych (choć bywają też z innych materiałów). Niezbędna jest także bombilla, przez którą pije się napar.
Trójmiasto i okolice
Certyfikat SSL
Codziennie nowa dostawa
SKŁADNIKI
Yerba mate*
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Yerba mate można
parzyć na wiele sposobów. Najczęściej jednak mate przygotowuje się i pije w
naczyniach drewnianych lub ceramicznych (choć bywają też z innych materiałów).
Niezbędna jest także bombilla, przez którą pije się napar.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
I
sposób przygotowania:
1 łyżeczkę Yerba mate zalać szklanką gorącej wody (ok.
80⁰C) i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut.
II
sposób przygotowania:
Wkładamy bombillę do naczynia. Nasypujemy Yerba mate
od ½ do ¾ objętości. Zalewamy susz gorącą, ale nie wrzącą wodą.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym
miejscu.