1127Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko

Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko

Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.

Sardynia – prostota, jakość i tradycja

Wyrusz z zespołem Kultury Smaku do Sardynii - miejsca gdzie czas płynie wolniej, sery smakują intensywniej, a ludzie z serdecznością witają gości w swoich progach. Odkryj z nami nowych dostawców i poznaj historię tego wyjątkowego regionu i ich rzemieślników.

Paryż szlakiem masła

Wielkie oczekiwania wobec Paryża, podsycane przez literatów, filmowców i artystów wszelkiego typu, mogą zmienić się w wielkie rozczarowanie. Miasto, które wciąż się rozwija, pulsuje rytmem żyjących w nim ludzi (a jest to niewątpliwie kalejdoskop kultur, narodowości i osobowości), mierzy się z aktualnymi problemami, zarówno tymi globalnymi, jak i osobistymi każdego mieszkańca i ugina się pod ciężarem odpowiedzialności za wrażenia odwiedzających. A wrażeń i opinii jest tyle, ile par oczu, w których przegląda się Paryż. Dla nas, zakochanych w jedzeniu i wszystkim, co z nim związane, to właśnie kuchnia stanowi główny punkt wycieczki. Zapraszamy na zwiedzanie Paryża maślanym szlakiem, gdzie za przewodników posłużą nam nosy i kubki smakowe

Wegański Madryt

Wraz ze wzrostem świadomości ekologicznej, świat jest coraz bardziej otwarty na roślinne alternatywy klasycznych dań. Bo jeżeli da się coś zjeść równie smacznie, ale zdrowiej i z myślą o planecie, to dlaczego nie! Zobacz jakie wegańskie knajpy w Madrycie warto odwiedzić i wyrusz w zieloną podróż.