Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko
Podróżujemy

Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko

Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.

Podróże Kultury Smaku

Kultura Smaku “Thelikatesy” to dbałość o każdy szczegół. Pragniemy poznać osobiście wszystkich dostawców i aktywnie śledzić cały proces wytwarzania produktów, które później znajdą się na naszych półkach. Upewniamy się, że każdy etap produkcji reprezentuje ekologiczne i przyjazne środowisku podejście, bo etyka to nasze drugie imię.

Podróżujemy nie tylko po Polsce, aby dowiedzieć się jak najwięcej o tym, jak powstają artykuły z naszego sklepowego asortymentu. Odwiedzamy przedsiębiorców, rolników, właścicieli manufaktur i pilnie uczymy się obserwując ich pracę. Dzięki temu możemy zapewnić naszym klientom najwyższej jakości obsługę dzieląc się z Wami zdobytą wówczas wiedzą. Staramy się każdy produkt poznać od podszewki, aby móc jak najlepiej odpowiedzieć na wszelkie pytania!

Współpraca kluczem jakości

Nasze podróże mają jednak na celu coś więcej niż tylko edukację. Cenimy sobie pracę w pozytywnej atmosferze, a wzajemna sympatia członków naszej drużyny jest priorytetem w Kulturze Smaku. Wspólne wyjazdy służą również integracji zespołu. Uwielbiamy zasiadać przy jednym stole i długo biesiadować zajadając się lokalnymi przysmakami. Dbamy o to, aby każdy członek naszej ekipy był miłośnikiem dobrego jedzenia, bo tylko prawdziwy pasjonata wie, co zaproponować nawet najbardziej wymagającym klientom. To w jedności tkwi siła jakości!

Skarby warmińsko-mazurskiej ziemi

Włodowo to mała, niepozorna wieś położona w powiecie olsztyńskim. Przejeżdżając przez tę niewielką miejscowość niewiele osób wpadłoby na to, że właśnie tutaj znajduje dom najlepszego cydru w Polsce. Jego produkcja rozpoczyna się oczywiście już na etapie uprawy jabłek. To właśnie od jakości owocu zależy smak i aromat gotowego trunku. Zespół Kultury Smaku osobiście wybrał się do farmy, aby na własne oczy ujrzeć cały proces wytwarzania cydru, który potem możecie znaleźć na naszych półkach.

Cydr Kwaśnego Jabłka jest niefiltrowany, niesiarkowany, niepasteryzowany i powstaje z ekologicznych jabłek z lokalnych sadów. W naszych Thelikatesach znajdziecie aż sześć odmian tego boskiego napoju tak, aby każdy mógł znaleźć odpowiednie dla siebie smaki i aromaty.

jabłko

Zasiądźmy przy wspólnym stole

Po długim dniu nauki i eksplorowania tajemnic smaku Warmii i Mazur, przyszedł czas na odpoczynek. W restauracji Niwa zjedliśmy tak jak lubimy najbardziej – lokalnie, ekologicznie i przepysznie! Za nami kolejne spotkanie, które udowadnia, że to właśnie w zespole i w pasji do dobrego jedzenia tkwi nasza siła. Bo jakość jest prosta i nieśpieszna – dokładnie taka, jak wspólna biesiada.

Niezależnie od kierunku naszych podróży, z każdej z nich powracamy bogatsi o wiedzę, nowe znajomości i doświadczenia. Przywozimy ze sobą smaki z każdego zakątka zarówno Polski jak i świata.

Nawet, jeżeli w najbliższym czasie sami nie możecie wybrać się na warmińską agroturystykę, zawsze możecie spróbować, jak ona smakuje. Wszelkie skarby tej ziemi, w tym znakomite cydry, znajdziecie właśnie w Thelikatesach.

A tymczasem my wyruszamy w kolejną podróż, aby nasz asortyment był dla Was prawdziwą podróżą dookoła świata.

Poznaj smaki Kwaśnego Jabłka dostępne w Kulturze Smaku

Zobacz inne artykuły:

Podróżujemy
Paryż szlakiem masła

Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.

Smakujemy
Matcha – godny zastępca kawy?

Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.

Smakujemy
Wagyu A5 – najlepsza wołowina świata

Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.