Ekologiczna bułka tarta doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
mąka
pszenna* 98%, sól 1,5%, drożdże 0,5%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz
- 1,0 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany
- 73 g,
w
tym cukry - 4,0 g
Białko
- 11 g
Sól
- 1,5 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam,
soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości