Odwiedzamy Antonius Caviar! Integracja i edukacja zespołu Thelikatesy Kultura Smaku

Odwiedzamy Antonius Caviar! Integracja i edukacja zespołu Thelikatesy Kultura Smaku

W Thelikatesy Kultura Smaku cenimy nie tylko wysokiej jakości produkty, ale również bliską współpracę z dostawcami. 14 maja nasze Thelikatesy były nieczynne. Cały zespół wybrał się na inspirującą wycieczkę do gospodarstwa rybackiego w okolicach Olsztyna, gdzie odwiedziliśmy firmę Antonius Caviar - czołowego producenta kawioru.

Odwiedzamy Antonius Caviar! Integracja i edukacja zespołu Thelikatesy Kultura Smaku
Odwiedzamy Antonius Caviar! Integracja i edukacja zespołu Thelikatesy Kultura Smaku

W Thelikatesy Kultura Smaku cenimy nie tylko wysokiej jakości produkty, ale również bliską współpracę z dostawcami. 14 maja nasze Thelikatesy były nieczynne. Cały zespół wybrał się na inspirującą wycieczkę do gospodarstwa rybackiego w okolicach Olsztyna, gdzie odwiedziliśmy firmę Antonius Caviar - czołowego producenta kawioru.

Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko
Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko

Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.

Jesienne umilacze: cynamonki i kardamonki od Kultury Smaku
Jesienne umilacze: cynamonki i kardamonki od Kultury Smaku

Jesień w Kulturze Smaku to czas niezwykły. To pora roku, kiedy nasza oferta rozwija się o wypieki pełne aromatycznych przypraw. Rozgrzewające herbaty, świeczki, nawilżające balsamy to jesienne umilacze za które uwielbiamy tę magiczną, pełną kolorowych liści porę roku. Chcemy Was zainspirować kulinarnie i przedstawić smaczne królowe jesieni z naszego projektu drożdżówka.

Cynamonki z solonym karmelem
Cynamonki z solonym karmelem

Czy jest coś lepszego jesienią niż aromatyczne, ciepłe wypieki? Gdy po domu rozchodzi się zapach cynamonu, w rondelku czeka karmel, a domownicy już nie mogą się doczekać, kiedy będzie można wziąć pierwszego gryza. Sprawdź nasz autorski przepis na cynamonki z solonym karmelem i daj się otulić jesieni.

Sardynia – prostota, jakość i tradycja
Sardynia – prostota, jakość i tradycja

Wyrusz z zespołem Kultury Smaku do Sardynii - miejsca gdzie czas płynie wolniej, sery smakują intensywniej, a ludzie z serdecznością witają gości w swoich progach. Odkryj z nami nowych dostawców i poznaj historię tego wyjątkowego regionu i ich rzemieślników.

Czym gelato różni się od klasycznych lodów
Czym gelato różni się od klasycznych lodów

Można by pomyśleć, że różnica pomiędzy gelato a klasycznymi lodami jest jedynie zabiegiem marketingowym. Przecież receptura lodów jest banalnie prosta! Nic jednak bardziej mylnego. Wystarczy spróbować włoskich gelato, by rozpłynąć się w ich wyjątkowym smaku

Matcha – godny zastępca kawy?

Matcha – godny zastępca kawy?

Matcha od 1500 lat ceniona jest w Japońskiej kulturze jako napój pobudzający i wzmacniający koncentrację. Dziś znana jest już na całym świecie, a dzięki coraz bardziej rosnącej popularności, kawiarnie prześcigają w opracowywaniu coraz to ciekawszych napojów i wypieków z nią w roli głównej.

Artykułu z kategorii Podróżujemy

Odwiedzamy Antonius Caviar! Integracja i edukacja zespołu Thelikatesy Kultura Smaku
Odwiedzamy Antonius Caviar! Integracja i edukacja zespołu Thelikatesy Kultura Smaku

W Thelikatesy Kultura Smaku cenimy nie tylko wysokiej jakości produkty, ale również bliską współpracę z dostawcami. 14 maja nasze Thelikatesy były nieczynne. Cały zespół wybrał się na inspirującą wycieczkę do gospodarstwa rybackiego w okolicach Olsztyna, gdzie odwiedziliśmy firmę Antonius Caviar - czołowego producenta kawioru.

Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko
Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko

Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.

Sardynia – prostota, jakość i tradycja
Sardynia – prostota, jakość i tradycja

Wyrusz z zespołem Kultury Smaku do Sardynii - miejsca gdzie czas płynie wolniej, sery smakują intensywniej, a ludzie z serdecznością witają gości w swoich progach. Odkryj z nami nowych dostawców i poznaj historię tego wyjątkowego regionu i ich rzemieślników.