Jesienne umilacze: cynamonki i kardamonki od Kultury Smaku

Jesienne umilacze: cynamonki i kardamonki od Kultury Smaku

Jesień w Kulturze Smaku to czas niezwykły. To pora roku, kiedy nasza oferta rozwija się o wypieki pełne aromatycznych przypraw. Rozgrzewające herbaty, świeczki, nawilżające balsamy to jesienne umilacze za które uwielbiamy tę magiczną, pełną kolorowych liści porę roku. Chcemy Was zainspirować kulinarnie i przedstawić smaczne królowe jesieni z naszego projektu drożdżówka.

Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko
Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko

Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.

Jesienne umilacze: cynamonki i kardamonki od Kultury Smaku
Jesienne umilacze: cynamonki i kardamonki od Kultury Smaku

Jesień w Kulturze Smaku to czas niezwykły. To pora roku, kiedy nasza oferta rozwija się o wypieki pełne aromatycznych przypraw. Rozgrzewające herbaty, świeczki, nawilżające balsamy to jesienne umilacze za które uwielbiamy tę magiczną, pełną kolorowych liści porę roku. Chcemy Was zainspirować kulinarnie i przedstawić smaczne królowe jesieni z naszego projektu drożdżówka.

Cynamonki z solonym karmelem
Cynamonki z solonym karmelem

Czy jest coś lepszego jesienią niż aromatyczne, ciepłe wypieki? Gdy po domu rozchodzi się zapach cynamonu, w rondelku czeka karmel, a domownicy już nie mogą się doczekać, kiedy będzie można wziąć pierwszego gryza. Sprawdź nasz autorski przepis na cynamonki z solonym karmelem i daj się otulić jesieni.

Sardynia – prostota, jakość i tradycja
Sardynia – prostota, jakość i tradycja

Wyrusz z zespołem Kultury Smaku do Sardynii - miejsca gdzie czas płynie wolniej, sery smakują intensywniej, a ludzie z serdecznością witają gości w swoich progach. Odkryj z nami nowych dostawców i poznaj historię tego wyjątkowego regionu i ich rzemieślników.

Czym gelato różni się od klasycznych lodów
Czym gelato różni się od klasycznych lodów

Można by pomyśleć, że różnica pomiędzy gelato a klasycznymi lodami jest jedynie zabiegiem marketingowym. Przecież receptura lodów jest banalnie prosta! Nic jednak bardziej mylnego. Wystarczy spróbować włoskich gelato, by rozpłynąć się w ich wyjątkowym smaku

Wagyu A5 – najlepsza wołowina świata
Wagyu A5 – najlepsza wołowina świata

Słowo „wagyu” oznacza po prostu „japońską krowę”, ale smakoszom kulinarnym, obeznanych w temacie wołowiny, wyraz ten przywodzi na myśl wiele innych skojarzeń: muzyka klasyczna, własnoręczne wcieranie sake w spięte mięśnie, luksusowe, japońskie restauracje, pojenie piwem… Ciekawostek, legend i mitów o wagyu istnieje całe mnóstwo, to jednak nie zastąpi degustacji, bo dopiero kiedy kawałek idealnie wysmażonego steka trafia do ust, wszelkie wątpliwości co do statusu tej wołowiny rozpierzchają się w niebycie.

Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko

Nasz produkt znamy osobiście! Odwiedzamy Niwę i Kwaśne Jabłko

Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.

Artykułu z kategorii Podróżujemy

Sardynia – prostota, jakość i tradycja
Sardynia – prostota, jakość i tradycja

Wyrusz z zespołem Kultury Smaku do Sardynii - miejsca gdzie czas płynie wolniej, sery smakują intensywniej, a ludzie z serdecznością witają gości w swoich progach. Odkryj z nami nowych dostawców i poznaj historię tego wyjątkowego regionu i ich rzemieślników.

Paryż szlakiem masła
Paryż szlakiem masła

Wielkie oczekiwania wobec Paryża, podsycane przez literatów, filmowców i artystów wszelkiego typu, mogą zmienić się w wielkie rozczarowanie. Miasto, które wciąż się rozwija, pulsuje rytmem żyjących w nim ludzi (a jest to niewątpliwie kalejdoskop kultur, narodowości i osobowości), mierzy się z aktualnymi problemami, zarówno tymi globalnymi, jak i osobistymi każdego mieszkańca i ugina się pod ciężarem odpowiedzialności za wrażenia odwiedzających. A wrażeń i opinii jest tyle, ile par oczu, w których przegląda się Paryż. Dla nas, zakochanych w jedzeniu i wszystkim, co z nim związane, to właśnie kuchnia stanowi główny punkt wycieczki. Zapraszamy na zwiedzanie Paryża maślanym szlakiem, gdzie za przewodników posłużą nam nosy i kubki smakowe

Wegański Madryt
Wegański Madryt

Wraz ze wzrostem świadomości ekologicznej, świat jest coraz bardziej otwarty na roślinne alternatywy klasycznych dań. Bo jeżeli da się coś zjeść równie smacznie, ale zdrowiej i z myślą o planecie, to dlaczego nie! Zobacz jakie wegańskie knajpy w Madrycie warto odwiedzić i wyrusz w zieloną podróż.