Krem z ciemną czekoladą i z orzechami laskowymi z Piemontu minimum 60%, z oznaczeniem jakościowym IGP. Ten krem jest całkowicie pozbawiony obcych tłuszczów i zapewnia niezwykle aromatyczne i przyjemne doznania. Wyprodukowany we Włoszech.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Produkt otrzymywany z orzechów laskowych (gatunek Corylus Avellana), odmiany Tonda Gentile Trilobata, których produkcja koncentruje się w prowincjach Cuneo, Asti i Alessandria, na obszarze występowania położonym pomiędzy wzgórzami Langhe, Roero i Monferrato. Oznaczenie IGP zapewnia użytkownikom i konsumentom gwarancję jakości i autentyczności produktu.
Produkt uzyskiwany w procesie rafinacji prażonych orzechów laskowych z Piemontu IGP, wyselekcjonowanych za pomocą sortera optycznego i poddanych selekcji ręcznej w drugim etapie.
Płynna, gładka, gęsta, ciemnobrązowa barwa charakterystyczna dla ciemnej czekolady i prażonych orzechów laskowych - Nocciola Piemonte IGP i fondente.
Kraj pochodzenia: Włochy
Opakowanie: słoik, 212 g
Skład: 60% orzechów laskowych z Piemontu, brązowy cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, lecytyna słonecznikowa
Produkt bezglutenowy. Może zawierać śladowe ilości: mleka i produktów pochodnych (zawierających białka mleka).
Wartości odżywcze na 100 g:
Wartość kaloryczna 540 kcal / 2260,87 kJ
Tłuszcz 36,6 g
z tego: kwasy tłuszczowe nasycone 4,30 g
Węglowodany 40,70 g
z czego cukier 37,30 g
Białko 9,80 g
Sól 0,06 g
Błonnik 6,70 g
Zobacz:
Wszystkie nowości