Posiadłość Antinori w Guado al Tasso zadebiutowała rocznikiem 1990 i obejmuje 1000 hektarów ziemi rozciągającej się od wzgórz wokół wioski aż po wybrzeże. Sama winnica obejmuje 300 hektarów, a na pozostałej części uprawia się pszenicę, słonecznik i oliwki. Winogrona zostały pozbawione szypułek, lekko zmiażdżone i poddane fermentacji w stali nierdzewnej przez 15-20 dni, w maksymalnej temperaturze 30°C. Wino zostało następnie przeniesione do nowych francuskich beczek (Alliers i Troncais) w celu uzyskania malolaktycznego, rozłożone w stojakach, zmieszane i ponownie umieszczone w beczkach na czternaście miesięcy leżakowania. Niezwykle intensywny rubinowo-czerwony kolor, w zapachu wyczuwalne dojrzałe owoce z śliwkami i porzeczkami, przeplatane akcentami beczkowymi. Charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem odmiany, zachowując jednocześnie silny regionalny charakter.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Pojemność: 750ml
Zawartość alkoholu: 14%
Szczep winogron: Cabernet Sauvignon (65%) , Merlot (30%) , Syrah (5%)
Zobacz:
Wszystkie nowości