W Thelikatesy Kultura Smaku cenimy nie tylko wysokiej jakości produkty, ale również bliską współpracę z dostawcami. 14 maja nasze Thelikatesy były nieczynne. Cały zespół wybrał się na inspirującą wycieczkę do gospodarstwa rybackiego w okolicach Olsztyna, gdzie odwiedziliśmy firmę Antonius Caviar - czołowego producenta kawioru.
Co sprawia, że Thelikatesy są miejscem, które tak bardzo wyróżnia się na tle innych? Czy to unikalne produkty, które codziennie przyciągają nowych klientów? Starannie dobrani dostawcy, których oferta spełnia najbardziej wymagające podniebienia? A może to nasz wspaniały zespół, pełen pasji, energii i zaangażowania? Możliwe, że sekret tkwi w połączeniu wszystkich tych elementów – a największym skarbem Thelikatesów są niewątpliwie pracownicy.
W Thelikatesy Kultura Smaku cenimy nie tylko wysokiej jakości produkty, ale również bliską współpracę z dostawcami. 14 maja nasze Thelikatesy były nieczynne. Cały zespół wybrał się na inspirującą wycieczkę do gospodarstwa rybackiego w okolicach Olsztyna, gdzie odwiedziliśmy firmę Antonius Caviar - czołowego producenta kawioru.
Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.
Jesień w Kulturze Smaku to czas niezwykły. To pora roku, kiedy nasza oferta rozwija się o wypieki pełne aromatycznych przypraw. Rozgrzewające herbaty, świeczki, nawilżające balsamy to jesienne umilacze za które uwielbiamy tę magiczną, pełną kolorowych liści porę roku. Chcemy Was zainspirować kulinarnie i przedstawić smaczne królowe jesieni z naszego projektu drożdżówka.
Czy jest coś lepszego jesienią niż aromatyczne, ciepłe wypieki? Gdy po domu rozchodzi się zapach cynamonu, w rondelku czeka karmel, a domownicy już nie mogą się doczekać, kiedy będzie można wziąć pierwszego gryza. Sprawdź nasz autorski przepis na cynamonki z solonym karmelem i daj się otulić jesieni.
Wyrusz z zespołem Kultury Smaku do Sardynii - miejsca gdzie czas płynie wolniej, sery smakują intensywniej, a ludzie z serdecznością witają gości w swoich progach. Odkryj z nami nowych dostawców i poznaj historię tego wyjątkowego regionu i ich rzemieślników.
Matcha od 1500 lat ceniona jest w Japońskiej kulturze jako napój pobudzający i wzmacniający koncentrację. Dziś znana jest już na całym świecie, a dzięki coraz bardziej rosnącej popularności, kawiarnie prześcigają w opracowywaniu coraz to ciekawszych napojów i wypieków z nią w roli głównej.
W Thelikatesy Kultura Smaku cenimy nie tylko wysokiej jakości produkty, ale również bliską współpracę z dostawcami. 14 maja nasze Thelikatesy były nieczynne. Cały zespół wybrał się na inspirującą wycieczkę do gospodarstwa rybackiego w okolicach Olsztyna, gdzie odwiedziliśmy firmę Antonius Caviar - czołowego producenta kawioru.
Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.
Wyrusz z zespołem Kultury Smaku do Sardynii - miejsca gdzie czas płynie wolniej, sery smakują intensywniej, a ludzie z serdecznością witają gości w swoich progach. Odkryj z nami nowych dostawców i poznaj historię tego wyjątkowego regionu i ich rzemieślników.