Używamy ciasteczek w celu świadczenia usług. Przeglądając naszą stronę internetową wyrażasz zgodę na stosowanie ciasteczek.
Więcej możesz przeczytać na stronie polityka prywatności
Jesień w Kulturze Smaku to czas niezwykły. To pora roku, kiedy nasza oferta rozwija się o wypieki pełne aromatycznych przypraw. Rozgrzewające herbaty, świeczki, nawilżające balsamy to jesienne umilacze za które uwielbiamy tę magiczną, pełną kolorowych liści porę roku. Chcemy Was zainspirować kulinarnie i przedstawić smaczne królowe jesieni z naszego projektu drożdżówka.
Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.
Jesień w Kulturze Smaku to czas niezwykły. To pora roku, kiedy nasza oferta rozwija się o wypieki pełne aromatycznych przypraw. Rozgrzewające herbaty, świeczki, nawilżające balsamy to jesienne umilacze za które uwielbiamy tę magiczną, pełną kolorowych liści porę roku. Chcemy Was zainspirować kulinarnie i przedstawić smaczne królowe jesieni z naszego projektu drożdżówka.
Czy jest coś lepszego jesienią niż aromatyczne, ciepłe wypieki? Gdy po domu rozchodzi się zapach cynamonu, w rondelku czeka karmel, a domownicy już nie mogą się doczekać, kiedy będzie można wziąć pierwszego gryza. Sprawdź nasz autorski przepis na cynamonki z solonym karmelem i daj się otulić jesieni.
Wyrusz z zespołem Kultury Smaku do Sardynii - miejsca gdzie czas płynie wolniej, sery smakują intensywniej, a ludzie z serdecznością witają gości w swoich progach. Odkryj z nami nowych dostawców i poznaj historię tego wyjątkowego regionu i ich rzemieślników.
Można by pomyśleć, że różnica pomiędzy gelato a klasycznymi lodami jest jedynie zabiegiem marketingowym. Przecież receptura lodów jest banalnie prosta! Nic jednak bardziej mylnego. Wystarczy spróbować włoskich gelato, by rozpłynąć się w ich wyjątkowym smaku
Słowo „wagyu” oznacza po prostu „japońską krowę”, ale smakoszom kulinarnym, obeznanych w temacie wołowiny, wyraz ten przywodzi na myśl wiele innych skojarzeń: muzyka klasyczna, własnoręczne wcieranie sake w spięte mięśnie, luksusowe, japońskie restauracje, pojenie piwem… Ciekawostek, legend i mitów o wagyu istnieje całe mnóstwo, to jednak nie zastąpi degustacji, bo dopiero kiedy kawałek idealnie wysmażonego steka trafia do ust, wszelkie wątpliwości co do statusu tej wołowiny rozpierzchają się w niebycie.
Przyciąga zapachem, nęci kolorem, upaja słodyczą. Nic tak nie przypomina czasów dzieciństwa, jak świeżo zerwane, soczyste jabłko prosto z sadu. Ten owoc można wręcz uznać za synonim polskości. Jest nieodłączną częścią wielu tradycyjnych dań oraz oczywiście kultowego cydru! Jego jakość musi być więc najwyższa, a uprawa ekologiczna i etyczna. Wszystkie te wymogi spełnia eko-siedlisko Kwaśne Jabłko, gdzie wybraliśmy się na integrację i ... edukację.
Wyrusz z zespołem Kultury Smaku do Sardynii - miejsca gdzie czas płynie wolniej, sery smakują intensywniej, a ludzie z serdecznością witają gości w swoich progach. Odkryj z nami nowych dostawców i poznaj historię tego wyjątkowego regionu i ich rzemieślników.
Wielkie oczekiwania wobec Paryża, podsycane przez literatów, filmowców i artystów wszelkiego typu, mogą zmienić się w wielkie rozczarowanie. Miasto, które wciąż się rozwija, pulsuje rytmem żyjących w nim ludzi (a jest to niewątpliwie kalejdoskop kultur, narodowości i osobowości), mierzy się z aktualnymi problemami, zarówno tymi globalnymi, jak i osobistymi każdego mieszkańca i ugina się pod ciężarem odpowiedzialności za wrażenia odwiedzających. A wrażeń i opinii jest tyle, ile par oczu, w których przegląda się Paryż. Dla nas, zakochanych w jedzeniu i wszystkim, co z nim związane, to właśnie kuchnia stanowi główny punkt wycieczki. Zapraszamy na zwiedzanie Paryża maślanym szlakiem, gdzie za przewodników posłużą nam nosy i kubki smakowe
Wraz ze wzrostem świadomości ekologicznej, świat jest coraz bardziej otwarty na roślinne alternatywy klasycznych dań. Bo jeżeli da się coś zjeść równie smacznie, ale zdrowiej i z myślą o planecie, to dlaczego nie! Zobacz jakie wegańskie knajpy w Madrycie warto odwiedzić i wyrusz w zieloną podróż.