Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI
mun
(grzyby suszone)* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
grzyby
należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10
min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1083 kJ / 260 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3
g
Węglowodany - 29,5 g
w
tym cukry - 0,2 g
Błonnik
- 41 g
Białko
- 11 g
Sól
- 0 g
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości