Ekologiczne grzyby mun zaliczane są do najstarszych grzybów spożywczych świata. W kuchni dalekiego Wschodu uznawane za podstawowy artykuł żywnościowy. Charakteryzują się delikatnym, szlachetnym smakiem. Idealne jako dodatek do zup, potraw duszonych, sosów. Dobrze komponują się z ostrymi przyprawami.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI
mun
(grzyby suszone)* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
grzyby
należy moczyć w gorącej wodzie ok. 20 min., a następnie gotować przez ok. 10
min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1083 kJ / 260 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3
g
Węglowodany - 29,5 g
w
tym cukry - 0,2 g
Błonnik
- 41 g
Białko
- 11 g
Sól
- 0 g
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości