Otręby owsiane to produkt powstający przy przemiale owsa na mąkę owsianą. W skład otrębów wchodzi najbardziej wartościowa warstwa ziarna. Są doskonałym źródłem błonnika. Otręby można dodawać do ciasta naleśnikowego, ciasta na pierogi, ciasteczek, deserów, do sałatek, jogurtów i koktajli owocowych, warzywnych oraz mlecznych.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI:
otręby OWSIANE* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1517 kJ / 361 kcal
Tłuszcz - 7,7 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,7 g
Węglowodany - 46 g,
w tym cukry - 1,3 g
Błonnik - 18 g
Białko - 18 g
Sól - 0 g
Zobacz:
Wszystkie nowości