Ricard Pastis de Marseille to klasyczny, anyżowy aperitif, który jest symbolem francuskiej kultury południowej. Stworzony przez Paula Ricarda w 1932 roku, jest nieodłącznym elementem życia towarzyskiego w regionie Marsylii i cieszy się popularnością na całym świecie.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Ricard Pastis de Marseille charakteryzuje się intensywnym, anyżowym aromatem, wzbogaconym nutami lukrecji i subtelnymi ziołowymi akcentami. Smak jest bogaty i złożony, z wyraźną dominacją anyżu, który harmonijnie łączy się z delikatnymi nutami roślin i przypraw, tworząc orzeźwiający i pełny profil smakowy.
Ricard najlepiej serwować schłodzony, w wysokiej szklance. Tradycyjnie, do szklanki nalewa się Ricard, a następnie powoli dolewa zimną wodę, aby uzyskać pożądany smak i mleczny kolor. Można również dodać kostki lodu dla dodatkowego orzeźwienia.
Zobacz:
Wszystkie nowości