Ekologiczny ryż dziki to produkt o zbożowym smaku i delikatnym orzechowym aromacie, który nadaje potrawom wyjątkowy charakter zarówno pod względem smaku, jak i wyglądu. Doskonale sprawdza się w daniach egzotycznych oraz sałatkach, idealnie komponując się z dziczyzną, drobiem, rybami i owocami morza.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Ten ekologiczny ryż dziki nie tylko wzbogaca walory smakowe potraw, ale także dodaje im oryginalności, czyniąc go niezwykle wszechstronnym składnikiem kuchni.
Instrukcja przygotowania: w 500 ml osolonej wody, należy zagotować 180 g wcześniej przepłukanego ryżu. Dodać odrobinę masła lub oleju, a następnie gotować na małym ogniu przez około 45 minut.
Skład: ryż dziki 100% (składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1508 kJ / 356 kcal
Tłuszcz 1,1 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g
Węglowodany 69 g,
w tym cukry 2,5 g
Błonnik 6,2 g
Białko 15 g
Sól 0,02 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości