Sambal Oelek to popularny w Indonezji przecier z ostrych papryczek chili. Ma ostry, a zarazem kwaskowaty i słony smak, który różni się od przecieranych sosów chili. Wykorzystywany jest jako marynata do pieczonych i grillowanych mięs oraz owoców morza.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Składniki:
Papryka chilli 89%, sól, cukier, regulator kwasowości, kwas cytrynowy, substancja stabilizująca, guma ksantanowa, substancja konserwująca: sorbinian potasu, witamina C.
Wartości odżywcze w 100ml produktu:
wartość energetyczna 353kj/84,3kcal,
tłuszcze 0,4g (w tym nasycone 0,2g),
węglowodany 3g (w tym cukry 3g),
białko 2g, sól 8,2g.
Zobacz:
Wszystkie nowości