Kiełbasa swojska to tradycyjny wyrób wędliniarski przygotowywany na bazie mięsa wieprzowego, soli oraz starannie dobranych przypraw. Kiełbasa wieprzowa tradycyjnie wędzona, delikatna. Wędzona przy użyciu gorącego dymu z bukowego i olchowego drewna, ma wyrazisty smak dzięki dominacji pieprzu i czosnku oraz delikatnej gorczycy. Można ją spożywać zarówno na zimno, jak i podgrzaną na patelni czy grillu. Doskonale sprawdza się także jako dodatek do zup i gulaszy. Gorąco polecamy!
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Skład: łopatka, wieprzowina, woda, peklo sól, czosnek suszony, majeranek, pieprz ziołowy, GORCZYCA, liść laurowy, papryka chili, pieprz czarny, pieprz czarny.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 886 kJ / 213 kcal
Tłuszcz 15 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,1 g
Węglowodany 0,4 g
w tym cukry 0,02 g
Błonnik 0,2 g
Białko 19 g
Sól 0,17 g
Zobacz:
Wszystkie nowości