Valpolicella Classico Superiore reprezentuje pełny wyraz tradycji winiarskiej Veronese i rodzinnych technik winiarskich. Jest produkowany w całości z rodzimych winorośli Veronese Corvina, Corvinone, Rondinella i Oseleta w winnicach w historycznej posiadłości w Arbizzano di Negrar w Weronie. Winogrona zbierane są ręcznie, a po długiej maceracji i fermentacji wino dojrzewa przez 14 miesięcy w tradycyjnych dużych dębowych beczkach, po czym następuje krótka rafinacja w butelce. Wino o olśniewający rubinowym kolorze, z intensywnymi aromatami jagód, nutami wiśni, lukrecji i trwałymi nutami cynamonu i pieprzu. Na podniebieniu ma ustrukturyzowane i miękkie taniny, zrównoważone dobrą kwasowością i długim, owocowym finiszem.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Pojemność: 750ml
Zawartość alkoholu: 14%
Winorośla: Corvina 70%, Corvinone 15%, Rondinella 10%, Oseleta 5%
Zobacz:
Wszystkie nowości