Wyrazisty przykład japońskiej sztuki tworzenia whisky typu blended, w której aż 45% stanowi whisky jednosłodowa dojrzewająca w beczkach z amerykańskiego dębu. Nazwa "Meisei", tłumacząca się jako "sława i znakomitość", idealnie odzwierciedla ekskluzywny charakter tego trunku. Zachwyca głęboką bursztynową barwą, a w aromacie odnajdziemy urzekającą harmonię dymu, wanilii oraz subtelnych nut drewna.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Akashi White Oak Meisei to wyjątkowa japońska whisky mieszana, powstająca w destylarni Eigashima Shuz.
W jej skład wchodzi aż 45% whisky słodowej, dojrzewającej w beczkach po bourbonie. Doskonale łączy gładkość i pełnię whisky zbożowej z bogactwem smaków i aromatów destylatów słodowych o około pięcioletnim okresie dojrzewania. Efekt? Harmonijna i niezwykle porywająca kompozycja.
Zapach: Subtelne nuty dębiny przeplatają się z wanilią, świeżymi cytrusami, suszonymi owocami i delikatną pikantnością imbiru.
Smak: Wytrawny profil, w którym wyczuwalne są akcenty biszkoptów, wanilii, drzewa sandałowego oraz odrobiny czarnego pieprzu.
Finisz: Elegancko domknięty dębiną, z lekką dymnością oraz charakterystyczną ostrością czarnego pieprzu.
Kraj pochodzenia: Japonia
Alkohol: 40%
Pojemność: 500 ml
Zobacz:
Wszystkie nowości