Classic Rosé BIO AOP Coteaux d'Aix-en-Provence to wyjątkowe, organiczne różowe wino, które zapewni niezwykłe doznania smakowe i aromatyczne. Wyróżnia je jasno-różowy kolor. Aromat zachwyca nutami kwiatu wiśni, soczystej wiśni i młodych truskawek, z delikatnym akcentem świeżej zieloności. Smak na podniebieniu emanuje wyraźnymi czerwonymi owocami oraz subtelną słodyczą gotowanych owoców, która podkreśla piękną świeżość trunku. To doskonały towarzysz posiłków w gronie rodziny czy przyjaciół, choć idealnie sprawdzi się także jako aperitif.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Moje ulubione różowe wino! Polecam spróbować każdemu, kto lubi smak truskawek
To wyrafinowane wino o delikatnych nutach czerwonych owoców stanowi niezastąpiony wybór na radosne chwile.
W przypadku tego różowego trunku, podobnie jak całej gamy Classique, winogrona zbiera się nocą, by zachować ich świeżość. Następnie są tłoczone na zimno, a soki utrzymuje się w niskiej temperaturze przez około 10 dni. Poszczególne odmiany winogron poddaje się fermentacji oddzielnie i łączy w grudniu.
Charakterystyka upraw i procesu produkcji: Gleby wapienno-gliniaste. Mechaniczny zbiór nocny. Tłoczenie w niskiej temperaturze. Fermentacja prowadzona w stalowych zbiornikach z kontrolowaną temperaturą. Wino butelkowane bezpośrednio w posiadłości.
Propozycje kulinarne: Tapenada, grillowane dania, talerze rybne, aioli, tapas.
Kraj pochodzenia: Francja, Prowansja
Szczepy winogron: Syrah 40%, Grenache 20%, Cinsault 18%
Pojemność: 750 ml
Zawartość alkoholu: 13%
Uwaga! Rocznik prezentowany na zdjęciu, może różnić się od tego, który posiadamy na stanie. Jeśli chcesz mieć pewność co do roku produkcji alkoholu, skontaktuj się z nami.
Zobacz:
Wszystkie nowości