Ekologiczny amarantus jest jedną z najstarszych i najbardziej pożywnych roślin (pseudozbóż) uprawianych na świecie. Doskonały do porannej owsianki, do pieczenia chleba, ciast, zup i dań zbożowych.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI
amarantus*
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
wypłukane na gęstym sicie ziarno amarantusa gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja
amarantusa na 2 porcje wody) ok. 20 min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1692 kJ / 401 kcal
Tłuszcz - 6,5 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,5 g
Węglowodany - 66 g
w
tym cukry - 1,7 g
Białko
- 15 g
Sól - 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości