Cantuccini to rodzaj włoskich ciasteczek migdałowych (biscotti), które wywodzą się z Toskanii. Ta wegańska wersja jest wypiekana nieco inaczej - wariant pozbawiono jaj i masła, a zastąpiono je dodatkiem oliwy z oliwek extra vergine. Są one zwykle w kształcie wydłużonym i twarde w konsystencji. Podaje się je do kawy, która pomaga zmiękczyć je przed spożyciem. Cantuccini są często podawane jako deser lub przekąska.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Skład: mąka pszenna, cukier, migdały 20%, oliwa extra vergin z oliwek 10%, środek spulchniający: wodorowęglan amonu, sól morska, kurkuma.
Wartość odżywcza / 100g:
wartość energetyczna 2141 kJ/511 kcal,
tłuszcze 25g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3g),
węglowodany 61g (w tym cukry 34g),
błonnik 5,8g,
białko 10g,
sól 0,12g
Zobacz:
Wszystkie nowości