logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku

Kuchnia włoska

Włochy - kraj słońca, wina i… Jedzenia! W Thelikatesach pragniemy pokazać Wam włoską kulturę smaku.

394

394

Producent icon show more icon show less

Cena icon show more icon show less

Cechy produktów icon show more icon show less

394

394

Dostępne kuchnia włoska w sklepie Kultura Smaku

394

Włoska Kultura Smaku - kulinarna podróż w Thelikatesach

Znajdziecie tutaj nasze ulubione produkty z tej części świata. Wszystkie są oczywiście dostępne naszym sklepie - Kultura Smaku Thelikatesy.

Zaczniemy od słodkich przysmaków marki Venchi,. Następnie przejdziemy do makaronów Rustichella, Oliwy Da Mario - a na zakończenie opiszemy mięsne wyroby od Pedrazzolli.  

NOCCIOLATA - Klasyka Piemonckiej tradycji, mieszanka mlecznej czekolady z laskowymi orzechami. Każda tabliczka zawiera 30% całych, niesiekanych orzechów prosto z włoskiego Piemontu. Nocciolata idealnie komponuje się z herbatą lub kieliszkiem prosecco, a dzięki eleganckiemu opakowaniu świetnie sprawdza się jako prezent.

KAKAO - 100% czystego kakao ukrytego w czerwonej puszce przedstawiającej skrawek historii marki Venchi. Dzięki pasji i wieloletniemu doświadczeniu kakao osiąga najwyższą jakość i oryginalny smak.

Ciasta, sosy, desery. A może gorąca czekolada w zimny wieczór? Kakao Venchi możesz wykorzystać jak tylko sobie wymarzysz.

MAKARON RUSTICHELLA - Makaron z ponad 90-letnią tradycją, wyrabiany metodą rzemieślniczą według babcinych włoskich przepisów.

BAVETTINE - Cienkie, spłaszczone, lekko wypukłe nitki, podobne po części do Spaghetti i wąskiego Tagliatelle. Makaron pochodzi z Genui. Zrobiony jest z wody oraz mąki pszennej. Nie lubi być podawany z gęstymi sosami i dużą ilością składników. Najlepiej komponuje się z prostymi dodatkami np. jako klasyczne Agio Olio.

AL NERO DI SEPIA - Czarny makaron, który swą ciemną barwę i smak zawdzięcza atramentowi z worka czernidłowego mątwy lub kałamarnicy. Nero di Sepia to nie tylko nazwa makaronu, ale właśnie atramentu. Wywodzi się z Sycylii, ale używany jest dziś również w innych rejonach Włoch gdzie używany jest do barwienia m.in. ryżu czy polenty.

Makaron dzięki swojemu intensywnemu smakowi stanowi doskonałe połączenie z owocami morza i białym winem. Podobnie jak Bavettine - dobrze smakuje w prostych daniach. Nie należy natomiast łączyć go z ciężkimi, mocnymi smakami jak np. ser pleśniowy.

OLIVA Extra Virgin DA MARIO - Oliwa z oliwek prosto z Sycylii. Oliwki do jej produkcji uprawiane są na zboczach wulkanu Etna! Tłoczona jest w przeciągu 24 godzin od momentu zbioru co nadaje jej niepowtarzalny, wyrazisty smak.

Oliwa nie zawiera chemicznych dodatków i  jest w 100 % ekologiczna.  Oliwę Da Mario znajdziecie tylko w Thelikatesach Kultura Smaku!

BERNARDINI PŁATKI TRUFLI - Plastry z czarnych trufli letnich w naturalnej zalewie z oleju słonecznikowego i soli gotowe do użycia. W przeciwieństwie do trufli zimowych mają delikatny, łagodny smak. Stanowią idealny dodatek do dań w szczególności mięsnych, makaronowych i jajecznych. Czarne trufle to najdroższe i jedne z najbardziej cenionych grzybów świata.

BERNARDINI OLIWA TRUFLOWA - Połączenie najwyższej jakości włoskiej oliwy z aromatem z trufli. Doda wyjątkowego aromatu do każdego sosu. Kilka kropel oliwy wzbogaci smak twojego makaronu lub sałatki.

MAKARONY BERTAGNI - Jako najstarszy producent makaronów nadziewanych we Włoszech, Bertagni wykorzystuje w swoich produktach klasyczne włoskie receptury. Makaron Bertagni nie zawiera sztucznych składników, wybierane są wyłącznie najwyższej jakości sery i warzywa.

WYROBY MIĘSNE PEDRAZZOLLI - Oferując szeroką gamę produktów, od regionalnych wędlin po wspaniałe włoskie klasyki. 

Wszystkie wymienione wyżej produkty znajdziecie w naszym sklepie internetowym oraz stacjonarnym:

Thelikatesy Kultura Smaku

Aleja Zwycięstwa 235/1, 81-521 Gdynia

Telefon: 601 946 888


×
×