Gorgonzola Dolce jest serem pleśniowym produkowanym z mleka krowiego i ma tendencję do szybkiego dojrzewania ze względu na obecność tych pleśni. W smaku jest łagodny z pikantną nutą. Konsystencja jest kremowa, lekko lejąca. Ser ma typowe zielonkawo-niebieskie przerosty pleśni.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Castelli Gorgonzola DOP Dolce 125g to wyjątkowy włoski ser Gorgonzola o delikatnym, kremowym smaku. Produkowany zgodnie z zasadami ochrony pochodzenia (DOP), co gwarantuje jego wysoką jakość i autentyczność.
Charakteryzuje się miękką konsystencją, delikatnymi żyłkami pleśni oraz łagodnym, lekko pikantnym smakiem. Doskonale nadaje się do spożycia na surowo, jako dodatek do sałatek, sosów, makaronów lub jako składnik przekąsek.
Zobacz:
Wszystkie nowości