logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku

Sery

Poznaj nasz szeroki asortyment serów, które świetnie sprawdzą się solo, na deskę serów oraz są niezbędnym składnikiem wielu potraw kulinarnych. Sery krowie, kozie owcze i mieszane, a wszystko w jednym miejscu!

219

219

Producent icon show more icon show less

Cena icon show more icon show less

Cechy produktów icon show more icon show less

219

219

Dostępne sery w sklepie Kultura Smaku

219

Sery - rozkosz dla smakoszy 

W Kulturze Smaku znajdziesz sery, które świetnie sprawdzą się solo, na deskę serów oraz są niezbędnym składnikiem wielu potraw kulinarnych. Sery krowie, kozie owcze i mieszane, a wszystko w jednym miejscu. 

Jak jeść luksusowe sery?

  1. Solo: Jeśli chcesz cieszyć się luksusowymi serami solo, warto je podać w temperaturze pokojowej. W ten sposób pozwolisz serom wydobyć pełnię smaku i aromatu.
  2. Deska serów: Jednym z najlepszych sposobów na podanie luksusowych serów jest na desce serów. Warto uzupełnić deskę serów o dodatki takie jak świeże owoce, orzechy, kiełbaski, dżemy i chleb. Zestawienie takie pozwoli na uzupełnienie smaku sera i urozmaicenie doświadczenia smakowego.
  3. Wino: Ser i wino to para idealna. Aby zwiększyć doświadczenie smakowe, warto wybrać odpowiednie wina do poszczególnych rodzajów sera. Na przykład, do serów pleśniowych, takich jak roquefort, gorgonzola, najlepiej pasują wina czerwone z mocnymi taninami, a do serów miękkich, takich jak brie czy camembert, najlepiej pasują wina białe o lekkim ciele.

Który ser wybrać?

U nas znajdziesz wszystko w jednym miejscu, a oto kilka naszych sugestii:

  1. Cheddar - ten angielski ser, charakteryzuje się mocnym, pikantnym smakiem i elastyczną konsystencją. Cheddar jest idealny do jedzenia na kanapkach, a także do smażenia i pieczenia.
  2. Parmezan - ten włoski ser jest znany na całym świecie ze względu na swój ostry smak i kruche, kruszące się ziarna. Parmezan jest powszechnie stosowany jako dodatek do potraw włoskich, takich jak makarony i risotto.
  3. Brie - ten francuski ser ma delikatną konsystencję i delikatny, lekko orzechowy smak. Brie jest idealny do jedzenia na kanapkach lub jako dodatek do sałatek i mięs.
  4. Feta - ten grecki ser jest słony i kremowy, z charakterystycznym zapachem. Feta jest idealna do jedzenia na kanapkach lub jako dodatek do sałatek i dan kuchni śródziemnomorskiej.
  5. Gouda - ten holenderski ser ma słodki i delikatny smak, z lekko karmelową nutą. Gouda jest idealna do jedzenia na kanapkach, a także do smażenia i pieczenia.
  6. Camembert - ten francuski ser ma delikatną, kremową konsystencję i lekko orzechowy smak. Camembert jest idealny do jedzenia na kanapkach lub jako dodatek do sałatek i mięs.
  7. Roquefort - ten francuski ser z owczej mleka ma intensywny, pikantny smak i charakterystyczną niebieską pleśń. Roquefort jest idealny do jedzenia na kanapkach, a także do smażenia i pieczenia.
  8. Gorgonzola - ten włoski ser z pleśnią ma ostry, pikantny smak i kremową konsystencję. Jest idealny do jedzenia na kanapkach, a także do dodawania do sałatek i sosów.
  9. Emmental - ten szwajcarski ser ma łagodny smak i charakterystyczne duże dziury. Jest idealny do jedzenia na kanapkach, a także do smażenia i pieczenia.
  10. Halloumi - ten cypryjski ser ma delikatną, gumową konsystencję i łagodny smak. Jest idealny do smażenia i grillowania, a także do jedzenia na kanapkach.

To tylko nasze propozycję, zapraszamy do sprawdzenia naszej pełnej oferty serów, które umilą wieczór! 




×
×