Wyjątkowo słodka i kremowa gorgonzola, wytwarzana ręcznie z pasteryzowanego mleka krowiego. Jej pomarszczona skórka ma charakterystyczny brązowoczerwony odcień. Smak harmonijnie łączy świeżość i maślaną delikatność z wyraźnym akcentem mleka i aromatem ziół.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Miękki, kremowy ser pleśniowy o słomkowej barwie, wyróżniający się subtelnymi, niebiesko-zielonymi żyłkami pleśni, które tworzą jego charakterystyczny, marmurkowy wzór. Gorgonzola Dolce dojrzewa co najmniej 60 dni, zachwycając delikatnym aromatem i łagodnie słodkawym smakiem.
Idealnie sprawdzi się jako dodatek do makaronów lub element eleganckiej deski serów.
Kraj pochodzenia: Włochy, Piemont
Zobacz:
Wszystkie nowości