Salami naturalnie dojrzewające, przygotowane z mięsa świń iberyjskich wypasanych w dębowych gajach i karmionych wyłącznie żołędziami. Pozbawiona chemicznych konserwantów oraz sztucznych barwników. Chorizo cular ibérico to prawdziwy klejnot wśród hiszpańskich wędlin, będący esencją tradycji i smaku.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Chorizo cular ibérico to prawdziwy arystokrata wśród hiszpańskich wędlin. Do jego przygotowania wykorzystuje się grubo siekane mięso wieprzowe pochodzące od świń iberyjskich, które mieszane jest z solą, mieloną suszoną papryką, czosnkiem oraz naturalnymi ziołami. Następnie farsz umieszcza się w jelicie wołowym i poddaje procesowi suszenia na świeżym powietrzu przez aż cztery miesiące, co nadaje mu wyjątkowy smak i aromat.
Mięso używane do produkcji tego chorizo pochodzi od świń żyjących na wolnym wybiegu w dehesach – dębowych zagajnikach, gdzie zwierzęta odżywiają się żołędziami, ziołami oraz owocami zbieranymi podczas codziennych wędrówek. Styl życia tych zwierząt wpływa bezpośrednio na jakość mięsa, które wyróżnia się wysokim udziałem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz oleistą strukturą tłuszczu, topniejącego w temperaturze pokojowej. Dieta świń przekłada się również na wyjątkowy, orzechowy posmak chorizo.
Skład: wieprzowina iberyjska (Bellota), sól morska, papryka, cukier, przyprawy naturalne, białka roślinne, aromat naturalny, osłonka naturalna.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA NA 100 g:
Wartość energetyczna 2046 kJ (494 kcal)
Tłuszcz 43 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 16 g
Węglowodany 1,4 g
- w tym: cukry 0,5 g
Białko 26 g
Sól 3,7 g
Zobacz:
Wszystkie nowości