Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI
ciecierzyca*
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio
namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w
świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec
gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1445 kJ / 343
kcal
Tłuszcz - 4,6 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 45 g,
w
tym cukry - 11 g
Błonnik
- 17 g
Białko
- 22 g
Sól
- 0,06 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości