BIO Cynamon Cejloński w laskach – naturalna esencja smaku i aromatu, ekologiczne pochodzenie, naturalny proces produkcji. Pochodzące ze Sri Lanki laski cynamonu cejlońskiego tworzone są ręcznie z cienkiej wewnętrznej kory cynamonowca Ceylanicum, zwijanej precyzyjnie w delikatne patyczki. Cynamon to nie tylko doskonały składnik kulinarny – ma także dobroczynny wpływ na zdrowie. Wzbogaci każdą potrawę, czyniąc ją niezapomnianą!
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Cynamon BIO marki Lebensbaum to przyprawa o wyrazistym smaku – słodkawo-korzennym, delikatnie pikantnym i pełnym charakterystycznego, intensywnego aromatu. Pozyskiwana z wysuszonej kory drzew cynamonowych uprawianych w Azji Południowo-Wschodniej, jest jedną z najstarszych przypraw świata.
Cynamon cejloński doskonale sprawdzi się jako dodatek do wypieków i deserów przede wszystkim klasycznej szarlotki, czy pierników. Idealny w połączeniu z jabłkami, śliwkami czy innymi owocami, wzbogaci smak zarówno kompotów, kisieli, budyniów, jak i napojów mlecznych. Wybornie nadaje się do przyprawiania ponczu, grzanego wina.
Produkt wyróżnia naturalne pochodzenie oraz ekologiczny proces uprawy i produkcji. Uprawiany zgodnie z zasadami zrównoważonego rolnictwa, bez użycia chemicznych środków ochrony roślin czy sztucznych nawozów. Każda laska cynamonu powstaje przez ręczne obieranie cienkiej wewnętrznej kory drzewa cynamonowego (Ceylanicum), która następnie zwija się w przypominające rulony patyczki.
Właściwości zdrowotne: działa antybakteryjnie i dezynfekująco, pomagając zwalczać pasożyty układu pokarmowego, poprawia apetyt oraz stymuluje trawienie, rozgrzewa organizm i wspiera krążenie krwi, obniża poziom cukru we krwi oraz cholesterolu, jest bogatym źródłem antyoksydantów, które opóźniają procesy starzenia.
Kraj pochodzenia: Niemcy (składniki pochodzące ze Sri Lanki)
Ilość sztuk w opakowaniu: 6
Skład: 100% ekologiczny cynamon (cejloński).
Zobacz:
Wszystkie nowości