Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
fasolka
biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Uprzednio
namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości
w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec
gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1243 kJ / 296
kcal
Tłuszcz
- 1,3 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany
- 36 g,
w
tym cukry - 2,3 g
Błonnik
- 24 g
Białko
- 23 g
Sól
- 0 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości