OPIS Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Trzeba też wiedzieć, że inulina jest doskonałym prebiotykiem, stymulującym rozwój dobrej flory bakteryjnej jelit. Inulina reguluje ilość wypróżnień, a także zmniejsza skłonności do zaparć. Ponadto pomaga w kontrolowaniu poziomu cholesterolu. Inulina pozytywnie wpływa również na regulowanie gospodarki węglowodanowej.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
inulina*
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 848 kJ / 210
kcal
Tłuszcz
- 0 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany
- 8 g
w
tym cukry - 8 g
Błonnik
- 89 g
Białko
- 0 g
Sól
- 0,5 g
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości