La Flor de Isamor Bellota 100% Szynka Iberyjska wyprodukowana z wieprzowiny iberyjskiej karmionej żołędziami. Charakteryzuje się marmurkowatością tłuszczu, która nadaje mu piękny marmurowy wygląd, dużą soczystość i delikatną konsystencję.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Zakochałem się w tym smaku w Hiszpanii i w końcu udało mi się go znaleźć w Polsce, dla mnie 10/10
Tłuszcz zawarty w 100% szynce Iberico Bellota charakteryzuje się wysoką zawartością jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza kwasu oleinowego, podobnie jak w oliwie z oliwek, dzięki czemu pomaga utrzymać odpowiedni poziom cholesterolu we krwi.
Ponadto szynka La Flor de Isamor jest bogata w białko i zawiera witaminę B1, żelazo, cynk i magnez, będąc całkowicie naturalnym pokarmem.
Czas dojrzewania: 44-46 miesięcy
Skład: szynka i sól morska.
Średnia wartość odżywcza na 100g: Wartość energetyczna: 1476 KJ / 355 Kcal; Białka: 29,6g; Węglowodany (z cukrów): 0g; Kwasy tłuszczowe: 26,3 g; Kwasy tłuszczowe (nasycone): 8,1g; Kwasy tłuszczowe (jednonienasycone): 15,5 g; Kwasy tłuszczowe (wielonienasycone): 2,7g; Błonnik pokarmowy (g): 0g; Sól (g): 3,7g.
Zobacz:
Wszystkie nowości