Ekologiczny pęczak jęczmienny powstaje z obłuszczonego i wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i wegetariańskich. Polecamy także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków, czy gulaszy.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
kasza
jęczmienna pęczak* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
uprzednio
wypłukany pęczak gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja pęczaku na
3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1414 kJ / 335 kcal
Tłuszcz
- 2,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany
- 63 g, w tym cukry - 5,6 g
Białko
- 11 g
Sól
- 0,05 g
INFORMACJA
ALERGENNA
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości