Luksusowy kawior z polskiej hodowli
Kawior Antonius, dostępny w naszych Thelikatesach, to synonim luksusu i wyrafinowanego smaku. Nasza wizyta w siedzibie Antonius Caviar utwierdziła nas w przekonaniu o wyjątkowości tego produktu. O integracji możecie przeczytać na blogu, gdzie również znajdziecie ciekawe informacje na temat produkcji kawioru.
Firma Antonius Caviar to nie tylko producent kawioru, ale głównie hodowca jesiotrów, z których jest pozyskiwany. To właśnie ogromna pasja do ryb i rybołówstwa była impulsem do stworzenia firmy produkującej kawior. Nazwa pochodzi od imienia prezesa spółki Antoniego Łakomiaka, wybrana przez współpracowników firmy w ramach wyróżnienia jego wkładu w rozwój firmy i miłości do rybołówstwa.
Antonius Caviar jest największym producentem kawioru w
Europie oraz drugim producentem tego wyjątkowego produktu na świecie, tuż za
Chinami. Niesamowity wynik dzięki wieloletniej pracy i doświadczeniu. Chcemy
przybliżyć Wam dlaczego kawior tej marki jest tak wyjątkowy i dlaczego cena
kawioru wydaje się niektórym wygórowana.
Marka Antonius to rodzinna firma, której pierwsza hodowla powstała w Gospodarstwie Rybackim Gosłowiece. Powstało w 1966 roku a od 1992 roku odbywa się w nim rozród jesiotra rosyjskiego i syberyjskiego oraz hodowla jesiotrów przy dominacji jesiotra syberyjskiego. Hodowle znajdują się jeszcze w Lubiczu, gdzie głównie hodują jesiotra rosyjskiego oraz w okolicach Olsztyna, gdzie oprócz hodowli w 1 punkcie zajmują się przygotowaniem samic oraz produkcją kawioru.