Małe łagodne w smaku kiełbaski, znane jako Salsiccie Secche Dolci lub bocconcini, powstają z drobno mielonej wieprzowiny umieszczonej w naturalnej osłonce. Ich delikatnie słodki smak czyni je uniwersalnym wyborem – doskonałym zarówno jako aperitif, przekąska, jak i składnik bardziej złożonych potraw. Gwarantują chwilę przyjemności rodem z Abruzji, przenosząc każdego smakosza wprost do serca włoskiej tradycji.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Suszone na powietrzu i przygotowane z najwyższej jakości mięsa przez renomowaną markę Sorrentino, bocconcini oddają pełnię tradycyjnej włoskiej sztuki wędliniarskiej. Mają przyjemnie miękką, a jednocześnie lekko sprężystą konsystencję, co tylko podkreśla ich kunsztownie wyważony smak.
Można serwować na zimno w akompaniamencie chleba, oliwek oraz wykwintnych serów. Świetnie pasują również jako dodatek do sałatek, makaronów czy desek antipasto.
Kraj pochodzenia: Włochy
Skład: wieprzowina, sól, białka mleka, odtłuszczone mleko w proszku, laktoza, dekstroza, cukier, naturalne aromaty. przeciwutleniacze: e 300 kwas askorbinowy, e 301 askorbinian sodu. konserwanty: e 252 azotan potasu, e 250 azotyn sodu.
Wartości odżywcze na 100g produktu: Energia: 280 kcal, Białko: 20 g, Tłuszcze: 22 g, w tym tłuszcze nasycone: 8 g, Węglowodany: 1 g, w tym cukry: 0,8 g, Błonnik: 0 g, Sól: 3,2 g.
Zobacz:
Wszystkie nowości