logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
basket
0,00 zł
0
Brak produktów w koszyku
Brak produktów w koszyku

Kolacja degustacyjna THELIKATESY x THE BALVENIE - Wieczór pełen smaku i elegancji

Po latach pełnych wyzwań i sukcesów, postanowiliśmy podziękować naszym najwierniejszym klientom i partnerom, organizując niezapomnianą kolację degustacyjną. 16 maja 2024 roku w restauracji L'Entre Villes w Sopocie zgromadziliśmy entuzjastów wykwintnych smaków i luksusowych alkoholi. Ten wieczór starannie zaplanowany i zorganizowany, miał na celu nie tylko zachwycić gości wybitnym menu, ale także podkreślić prestiż i jakość produktów oferowanych przez naszych partnerów.
Kolacja degustacyjna THELIKATESY x THE BALVENIE - Wieczór pełen smaku i elegancji

Uroczyste powitanie i przedstawienie partnerów


W eleganckiej oranżerii restauracji L'Entre Villes, wieczór rozpoczął się od powitania gości przez Marcina Suchockiego CEO Thelikatesów Kultury Smaku, który przy lampce szampana przedstawił partnerów wydarzenia, podkreślając ich wkład w ten wyjątkowy wieczór:

Grzegorz Konopa – Brand Manager The Balvenie

Jonatan Mróz – reprezentujący i opowiadający o marce The Balvenie

Monika Janeczek - Marketing & Sales Assistant – Antonius Caviar

Rafał Koziorzemski – nagradzany szef kuchni restauracji Fisherman

Sławomir Hahn – szef kuchni restauracji L'Entre Villes

Wojciech Jaroszewicz – Cigar Koneser


Kolacja degustacyjna THELIKATESY x THE BALVENIE - Wieczór pełen smaku i elegancji

Ekskluzywne upominki dla Gości


Natalia Awerjanow-Lange Dyrektor Operacyjny Thelikatesów Kultura Smaku z gracją opowiedziała o starannie przygotowanych upominkach dla gości. Każdy prezent był symbolem luksusu i wysokiej jakości, odzwierciedlając prestiżowe zaangażowane w wydarzenie.

Kolacja degustacyjna THELIKATESY x THE BALVENIE - Wieczór pełen smaku i elegancji

Kulinarna uczta z Thelikatesami i Whisky The Balvenie


Kolacja degustacyjna THELIKATESY x THE BALVENIE - Wieczór pełen smaku i elegancji

Monika Janeczek Marketing & Sales Assistant z Antonius Caviar zaprezentowała historię marki, zapraszając gości do degustacji kawioru, którego produkcja odbywa się w Polsce. Antonius to nie tylko producent kawioru, ale przede wszystkim hodowca jesiotrów, z których jest pozyskiwany. Marka posiada własne hodowle w Gosławicach, Lubiczu i Olsztynie.


Kolacja degustacyjna THELIKATESY x THE BALVENIE - Wieczór pełen smaku i elegancji

Dzięki dbałości o detale na każdym etapie hodowli ich kawior jest najwyższej jakości. Jesteśmy dumni, że w Polsce powstają tak wyjątkowe, luksusowe produkty doceniane na świecie.

Kolacja degustacyjna THELIKATESY x THE BALVENIE - Wieczór pełen smaku i elegancji

Głównym punktem wieczoru była degustacja wykwintnych dań, bazujących na produktach dostępnych w Kulturze Smaku Thelikatesy oraz degustacja whisky The Balvenie, o której opowiadał nam Grzegorz Konopa i Jonatan Mróz.


Do pięciu starannie przygotowanych dań, dobrano pięć niezwykłych whisky:


    Kultura Smaku Thelikatesy z dumą prezentuje prawdziwą szkocką whisky The Balvenie w swojej ofercie. Każda z whisky ma swój indywidualny, wyjątkowy smak i aromat za sprawą tradycyjnego procesu destylacji oraz starzenia w dębowych beczkach. Whisky The Balvenie, pochodzące ze szkockiej destylarni w Dufftown, wielokrotnie zdobywały uznanie za swoją doskonałą jakość na prestiżowych konkursach. W ofercie Thelikatesów znajdziecie również whisky The Balvenie z serii ,,Rare Marriages" leżakującą przez ponad dwie i pół dekady w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu. 

    Wieczór zachwycał dzięki wybitnym daniom przygotowanym przez szefów kuchni – Rafała Koziorzemskiego Fisherman wielokrotnie nagradzanego oraz Sławomira Hahn szefa kuchni restauracji L'Entre Villes.


    Kolacja degustacyjna THELIKATESY x THE BALVENIE - Wieczór pełen smaku i elegancji

    Na początek serwowano pieczywo domowego wypieku Fisherman Rafała Koziorzemskiego, włoskie oliwki Leccinomus z kaczej wątroby Castaing oraz szynkę iberyjską 100% La Flor de Isamor Bellota. Następnie Rafał Koziorzemski oczarował gości paprykarzem z foie gras.


    Kolacja degustacyjna THELIKATESY x THE BALVENIE - Wieczór pełen smaku i elegancji

    Kolejnym kulinarnym arcydziełem było spaghetti z sosem maślanym i kawiorem. Do przygotowania użyto Spaghetti marki Rustichella oraz wcześniej opisanego kawioru Antonius.


    Daniem głównych, przygotowanym przez Sławomira Hahna był comber z jelenia z wędzoną śliwką i sosem czekoladowym na bazie luksusowej czekolady Venchi, z dodatkiem selera pieczonego w kawie.


    Na deser Rafał Koziorzemski zaproponował lody z podwędzaną czekoladą Venchi, które zachwyciły głębokim, intrygującym smakiem.


    Degustacja cygara z Cigar Koneser


    Po kolacji i degustacji whisky, Wojciech Jaroszewicz, właściciel marki Cigar Koneser, przedstawił historię firmy i zaprosił do degustacji wyjątkowego cygara - Eiroa Classic Toro. Do tego serwowano petit four przygotowane przez Sławomira Hahna.


    Kolacja degustacyjna THELIKATESY x THE BALVENIE - Wieczór pełen smaku i elegancji

    Elegancka sceneria L'Entre Villes


    Całość wydarzenia odbyła się w eleganckiej restauracji L'Entre Villes, której atmosfera idealnie dopełniała luksusowy charakter wieczoru. Było to niesamowite wydarzenie pełne wrażeń, wyjątkowego smaku i pasji do najlepszej jakości produktów.


    To był wieczór, który na długo pozostanie w naszej pamięci. Jesteśmy wdzięczni, że tworzymy społeczność, która ma wspólne wartości i ogromną pasję do jedzenia, najlepszej jakości jedzenia. Już myślimy o kolejnych wydarzeniu.

    ×
    ×