W eleganckiej oranżerii restauracji L'Entre Villes, wieczór rozpoczął się od powitania gości przez Marcina Suchockiego CEO Thelikatesów Kultury Smaku, który przy lampce szampana przedstawił partnerów wydarzenia, podkreślając ich wkład w ten wyjątkowy wieczór:
Grzegorz Konopa – Brand Manager The Balvenie
Jonatan Mróz – reprezentujący i opowiadający o marce The
Balvenie
Monika
Janeczek - Marketing & Sales Assistant – Antonius Caviar
Rafał Koziorzemski – nagradzany szef kuchni restauracji
Fisherman
Sławomir Hahn – szef kuchni restauracji L'Entre Villes
Wojciech Jaroszewicz – Cigar Koneser
Natalia Awerjanow-Lange Dyrektor Operacyjny Thelikatesów Kultura Smaku z gracją opowiedziała o starannie przygotowanych upominkach dla gości. Każdy prezent był symbolem luksusu i wysokiej jakości, odzwierciedlając prestiżowe zaangażowane w wydarzenie.
Monika Janeczek Marketing & Sales Assistant z Antonius Caviar zaprezentowała historię marki, zapraszając gości do degustacji kawioru, którego produkcja odbywa się w Polsce. Antonius to nie tylko producent kawioru, ale przede wszystkim hodowca jesiotrów, z których jest pozyskiwany. Marka posiada własne hodowle w Gosławicach, Lubiczu i Olsztynie.
Dzięki dbałości o detale na każdym etapie hodowli ich kawior jest najwyższej jakości. Jesteśmy dumni, że w Polsce powstają tak wyjątkowe, luksusowe produkty doceniane na świecie.
Głównym punktem wieczoru była degustacja wykwintnych dań, bazujących na produktach dostępnych w Kulturze Smaku Thelikatesy oraz degustacja whisky The Balvenie, o której opowiadał nam Grzegorz Konopa i Jonatan Mróz.
Do pięciu starannie przygotowanych dań, dobrano pięć niezwykłych whisky:
Kultura Smaku Thelikatesy z dumą prezentuje prawdziwą szkocką whisky The Balvenie w swojej ofercie. Każda z whisky ma swój indywidualny, wyjątkowy smak i aromat za sprawą tradycyjnego procesu destylacji oraz starzenia w dębowych beczkach. Whisky The Balvenie, pochodzące ze szkockiej destylarni w Dufftown, wielokrotnie zdobywały uznanie za swoją doskonałą jakość na prestiżowych konkursach. W ofercie Thelikatesów znajdziecie również whisky The Balvenie z serii ,,Rare Marriages" leżakującą przez ponad dwie i pół dekady w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu.
Wieczór zachwycał dzięki wybitnym daniom przygotowanym przez szefów kuchni – Rafała Koziorzemskiego Fisherman wielokrotnie nagradzanego oraz Sławomira Hahn szefa kuchni restauracji L'Entre Villes.
Na początek serwowano pieczywo domowego wypieku Fisherman Rafała Koziorzemskiego, włoskie oliwki Leccino, mus z kaczej wątroby Castaing oraz szynkę iberyjską 100% La Flor de Isamor Bellota. Następnie Rafał Koziorzemski oczarował gości paprykarzem z foie gras.
Kolejnym kulinarnym arcydziełem było spaghetti z sosem maślanym i kawiorem. Do przygotowania użyto Spaghetti marki Rustichella oraz wcześniej opisanego kawioru Antonius.
Daniem głównych, przygotowanym przez Sławomira Hahna był comber z jelenia z wędzoną śliwką i sosem czekoladowym na bazie luksusowej czekolady Venchi, z dodatkiem selera pieczonego w kawie.
Na deser Rafał Koziorzemski zaproponował lody z podwędzaną czekoladą Venchi, które zachwyciły głębokim, intrygującym smakiem.
Po kolacji i degustacji whisky, Wojciech Jaroszewicz, właściciel marki Cigar Koneser, przedstawił historię firmy i zaprosił do degustacji wyjątkowego cygara - Eiroa Classic Toro. Do tego serwowano petit four przygotowane przez Sławomira Hahna.
Całość wydarzenia odbyła się w eleganckiej restauracji L'Entre Villes, której atmosfera idealnie dopełniała luksusowy charakter wieczoru. Było to niesamowite wydarzenie pełne wrażeń, wyjątkowego smaku i pasji do najlepszej jakości produktów.
To był wieczór, który na długo pozostanie w naszej pamięci. Jesteśmy wdzięczni, że tworzymy społeczność, która ma wspólne wartości i ogromną pasję do jedzenia, najlepszej jakości jedzenia. Już myślimy o kolejnych wydarzeniu.