Krem z nerkowców w stylu mascarpone – 150 g od marki Wege Siostry, to wyjątkowy produkt stworzony z myślą o miłośnikach roślinnej kuchni. Aksamitna konsystencja i delikatny, kremowy smak (bez obecności mleka!) czynią go niezwykle wszechstronnym dodatkiem zarówno do słodkich, jak i wytrawnych potraw. Krem jest przygotowany wyłącznie z najwyższej jakości składników i charakteryzuje się szeregiem korzyści: bez laktozy, bez glutenu, bez konserwantów i wyłącznie na bazie orzechów nerkowca.
Ten roślinny krem idealnie nadaje się jako baza do wegańskich deserów, takich jak tiramisu, serniki na zimno, tarty czy różnego rodzaju kremy do ciast. Świetnie sprawdza się także jako składnik kremowych sosów, zup lub past kanapkowych. Możesz go również wykorzystać jako dodatek do naleśników, owoców czy innych przekąsek.
To naturalna i zdrowa alternatywa dla tradycyjnego mascarpone – idealna dla wszystkich, którzy cenią sobie smak, jakość i roślinne rozwiązania w kuchni.
Kraj producenta: Polska
Składniki: woda, olej kokosowy, orzechy nerkowca (12%), skrobia, naturalny aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Alergeny: produkt może zawierać soję, migdały i sezam.
WARTOŚCI ODŻYWCZE w 100 g:
Wartość energetyczna 1310 kJ /313 kcal,
Tłuszcze 31 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 21,5 g,
Węglowodany 6,8 g w tym cukry 0,7 g,
Błonnik 0,5 g,
Białko 2,8 g,
Sól 0,03 g.
Waga netto: 150 g.
Przechowywanie: w lodówce, w temperaturze od +2°C do +6°C.
Zobacz:
Wszystkie nowości