Wyrazisty ser kozi wytwarzany z mleka od francuskich kóz, wzbogacony delikatną warstwą węgla drzewnego na wierzchu. Ekskluzywny, wyjątkowy, niepowtarzalny, formowany ręcznie. Powstaje w regionie Jarmarku we Francji, gdzie znany jest bardziej pod nazwą „Morbier de Chèvre”. Charakterystycznym elementem sera jest subtelna warstwa popiołu przebiegająca przez jego środek. Zasmakuj się w czymś zupełnie innym.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Ser wytwarzany z najwyższej jakości surowego mleka koziego, formowany ręcznie bezpośrednio z kadzi.
Powstaje w regionie Jarmarku we Francji, gdzie znany jest bardziej pod nazwą „Morbier de Chèvre”. Charakterystycznym elementem sera jest subtelna warstwa popiołu przebiegająca przez jego środek.
Ser dojrzewa w specjalnych piwnicach przez minimum 21 dni, podczas których regularnie się go obraca, aby zapewnić równomierny proces dojrzewania. W tym czasie na powierzchni tworzy się naturalna skórka pokryta pleśnią, która wzbogaca ser o unikalne aromaty.
Smaki obejmują delikatne nuty kozie wzbogacone o akcenty orzechów laskowych, grzybów oraz subtelne, drzewne tony. Cienka linia popiołu nie tylko nadaje serowi wyjątkowy wygląd, ale także doskonale uzupełnia estetykę każdej prezentacji.
Zobacz:
Wszystkie nowości