Pochodząca z terenów śródziemnomorskich lawenda jest rośliną bardzo dobrze znoszącą zarówno ulewne temperatury, jak i burzowe zimy, można ją znaleźć na suchych i kamienistych terenach tworząc krzewy o szczególnej urodzie. Lawenda zwykle nie jest używana do celów spożywczych. Służy do aromatyzowania białego wina i octu, do przygotowywania galaretek i aromatyzowania słodyczy. Miód lawendowy jest bardzo szczególny i jest wskazany przy infekcjach oskrzelowo-płucnych.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Farma Gandolfo Filippone położona jest na wysokości tysiąca metrów nad poziomem morza, w czystym otoczeniu Madonie Park, w sercu Sycylii. Wysokogórski klimat, czystość powietrza, jakość gleby i wody sprawiają, że obszar ten jest idealnym miejscem do uprawy sycylijskich produktów rolnych najwyższej jakości.
Zobacz:
Wszystkie nowości