Ekologiczna mąka ryżowa jest mąką pełnoziarnistą, tzn. pochodzi z pełnego przemiału całego ziarna ryżu. Mąka ryżowa sprawdzi się do przygotowania racuchów i naleśników, zagęszczania zup i sosów, panierowania ryb i mięsnych kotletów (takie panierki będą delikatnie chrupiące i kruche w porównaniu z mąką pszenną), oraz do wyrobu makaronu.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI:
mąka ryżowa pełnoziarnista* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1508 kJ / 356 kcal
Tłuszcz - 2,5 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
Węglowodany - 74 g,
w tym cukry - 0,9 g
Białko - 7,9 g
Sól - 0,02 g
Zobacz:
Wszystkie nowości