Makaron mie jest produktem wywodzącym się z kuchni chińskiej, powszechnie stosowanym w Azji Wschodniej, nie tylko w samych Chinach, ale też w Tajlandii, Japonii, Korei czy Wietnamie. Ma postać długich, cienkich, lekko poskręcanych nitek. Najczęściej przygotowywany jest poprzez obsmażenie w woku po wcześniejszym namoczeniu w gorącej wodzie, dlatego nazywany bywa makaronem błyskawicznym. Znakomity w roli głównej jako podstawa chińskiego Chow Mein oraz innych potraw stir-fry, a także jako dodatek do bulionów i lekkich zup, potraw mięsnych, jarskich i słodkich
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Skład:
Mąka pszenna, woda, sól, kurkuma
Zobacz:
Wszystkie nowości