Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy orkiszowej z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
Fajne razowe spaghetti BIO, smakował nawet wybrednym dzieciom :)
SKŁADNIKI
mąka
orkiszowa pełnoziarnista*, woda (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g
makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11
min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna - 1470 kJ/350 kcal
Tłuszcz - 1,6
g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany -
67 g
w
tym cukry - 2,9 g
Błonnik
- 5,7 g
Białko
- 14 g
Sól
- 0 g
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości