Ekologiczna mąka żytnia typ 960 powstała w wyniku przemiału oczyszczonego ziarna żyta. Polecamy do wypieków ciemnego chleba żytniego, pieczywa mieszanego, ciast, ciasteczek, spodów do pizzy, ciasta makaronowego oraz do przyrządzania zakwasu na żur.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
mąka żytnia typ 960* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1395 kJ / 330 kcal
Tłuszcz
- 1,1 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany
- 69 g
w
tym cukry - 6,8 g
Białko
- 6,9 g
Sól
- 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki
ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości