Mieszanka do wypieku. Produkt odpowiedni dla wegan. Foremka w środku.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka z kiełkowanej kukurydzy pełnoziarnista*, mąka amarantusowa*, mąka z migdałów ziemnych*, białko z siemienia lnianego*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, zakwas quinoa w proszku* (zmielona quinoa* (94%), zmielony ryż*), skiełkowane siemię lniane złote*, sól himalajska, ,bambus włókno*, proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), łuska babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, kminek*, fenkuł*, kolendra*, anyż* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz 300 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu jabłkowego, 2 łyżki (20 ml) oleju roślinnego, trochę mąki bezglutenowej. Wymieszać w misce mieszankę do wypieku, wodę, ocet i olej; odstawić na 30 min, następnie krótko wyrobić. Uformować chleb lub bułki, naciąć na głębokość ok. 2 cm. Wstawić foremkę z chlebem wraz z naczyniem wypełnionym wodą do nagrzanego piekarnika. Piec w 210°C przez 50 min. z termoobiegiem lub w 220°C przez 60 min., bułki piec 20 minut krócej
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z olejem słonecznikowym i octem jabłkowym)
Wartość energetyczna: 1035 kJ / 246 kcal
Tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 1 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 4,2 g
Sól: 1,4 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości