Wszystkie produkty
logowanie logowanie
icon like 0 ulubione
icon wishlist wishlista
Brak produktów w koszyku
basket
0,00 zł
0
icon truck Do złożenia zamówienia brakuje 18,00 zł
Producent:
Dodaj do ulubionych

Mieszanka Do Wypieku Chleba Vital Bezglutenowa Bio 315 G

Podziel się opinią

Mieszanka do wypieku. Produkt odpowiedni dla wegan. Foremka w środku.

Cena:
18,77 PLN
Brak produktu
Ekspresowa wysyłka
Ekspresowa wysyłka

Wysyłka nawet tego samego dnia

Bezpieczna płatność
Bezpieczna płatność

Sklep posiada certyfikat SSL

Gwarancja satysfakcji
Gwarancja satysfakcji

Tysiące zadowolonych klientów

SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, mąka gryczana pełnoziarnista*, mąka z kiełkowanej kukurydzy pełnoziarnista*, mąka amarantusowa*, mąka z migdałów ziemnych*, białko z siemienia lnianego*, substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego*, zakwas quinoa w proszku* (zmielona quinoa* (94%), zmielony ryż*), skiełkowane siemię lniane złote*, sól himalajska, ,bambus włókno*, proszek do pieczenia (skrobia kukurydziana*, regulator kwasowości: winian potasu, substancja spulchniająca: węglan sodu), nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica), łuska babki płesznik*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, kminek*, fenkuł*, kolendra*, anyż* (*certyfikowany składnik ekologiczny)


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz 300 ml wody, 2 łyżki (20 ml) octu jabłkowego, 2 łyżki (20 ml) oleju roślinnego,  trochę mąki bezglutenowej. Wymieszać w misce mieszankę do wypieku, wodę, ocet i olej; odstawić na 30 min, następnie krótko wyrobić. Uformować chleb lub bułki, naciąć na głębokość ok. 2 cm. Wstawić foremkę z chlebem wraz z naczyniem wypełnionym wodą do nagrzanego piekarnika. Piec w 210°C przez 50 min. z termoobiegiem lub w 220°C przez 60 min., bułki piec 20 minut krócej

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g (po przygotowaniu z olejem słonecznikowym i octem jabłkowym)
Wartość energetyczna: 1035 kJ / 246 kcal
Tłuszcz: 6,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 1 g
Błonnik: 5,4 g
Białko: 4,2 g
Sól: 1,4 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Nowości

×
×
Ostatnio oglądane