Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
Wysyłka nawet tego samego dnia
Sklep posiada certyfikat SSL
Tysiące zadowolonych klientów
Opinie zostały dodane przez zarejestrowanych Klientów Kultury Smaku, ale nie zostały potwierdzone zakupem lub użyciem produktu
SKŁADNIKI
migdały
mielone (mąka migdałowa)* 100% (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 2544 kJ / 616 kcal
Tłuszcz
- 54 g
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,9 g
Węglowodany
- 5,4 g
w
tym cukry - 4,8 g
Białko
- 22 g
Sól
- 0 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, inne
orzechy, sezam, soję.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zobacz:
Wszystkie nowości